gototopgototop
21.07.2018

Корисні посилання

Степанівський МНВК

 

Міністерство освіти і науки України

 

ІППО

 

КОСТЯНТИНІВСЬКЕ МІСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

Педагогічна преса

Останні коментарі

RSS
04.11.2016 16:40
Печать PDF
+ 0
+ 0

Тема : Класифікація кухаря третього розряду .

 Мета : навчати дітей основам професії "кухар", формувати базові поняття про працю на кухні, виховувати шанобливе профорієнтаційне ставлення до праці .

 Кваліфікаційні вимоги

Повна або базова загальна середня освіта. Професійно-технічна освіта або одержання професії безпосередньо на виробництві. Без вимог до стажу роботи.

 Знає та застосовує у діяльності: рецептуру, технологію приготування, вимоги до якості, правила роздачі (комплектації), терміни та умови зберігання страв; види, властивості, кулінарне призначення та особливості обробки картоплі, овочів, грибів, круп, макаронних і бобових виробів, сиру, яєць, напівфабрикатів з котлетної маси, тіста, консервів, концентратів та інших продуктів, ознаки та органолептичні методи визначення їх якості; прийоми, способи та послідовність виконання теплового оброблення продуктів; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила роботи підприємств громадського харчування; санітарні правила для підприємств громадського харчування; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

 

Характеристика робіт, завдання та посадові обов'язки

Готує страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки: варить, смажить, запікає та випікає вироби. Формує та панірує напівфабрикати. Здійснює допоміжні роботи з приготування страв і кулінарних виробів. Проводить процеси первинної кулінарної обробки сировини. Виготовляє страви з концентратів. Порціонує (комплектує), роздає страви масового попиту.

 Приклади робіт

Варіння картоплі та інших овочів, бобових, макаронних виробів, каш; смаження картоплі, овочів, виробів з котлетної маси; запікання овочевих і круп'яних виробів; формування виробів з тіста, їх смаження і випічки; промивання, зачищання, нарізання овочів і зелені; розморожування м'яса, риби; оброблення дичини, птиці, риби.

 Домашнє завдання : творча робота. Скласти розповідь-практикум : "Що б я хотів створити, будучи кухарем".

Интересная статья? Поделись ей с другими:

 

Константиновская автошкола УПК

Наша кнопка

104x47 Код
Межшкольный учебно-производственный комбинат г. Константиновка

Опитування

Яка спеціальність Вам подобається?
 

Хто в мережі

Сейчас на сайте:
  • 48 гостей
Новые пользователи:
  • Виталий
  • Сергей